rosenthal_kl_9image3011image3021rosenthal_kl_9_0

Lijepota i perfekcija najvisočijih standarda, Rosenthal ne znači ni manje ni više. Svojom dugom tradicijom od preko 130 godina postojanja Rosenthal je danas sinonim za internacionalni stil života. Poznat po svojim fascinantnim brendovima Rosenthal je jedan od svjetskih vodećih producenata modernog, inovativnog dizajna za izuzetnu stolnu kulturu, namještaj i razne poklon proizvode.

Rosenthal nije samo poznat po svom savremenom dizajnu i umjetnošću u porcelanu i staklu, već predstavlja i luksuz, stil života i poseban estetski osjećaj – proizvodi bez kojih profinjena stolna kultura i savremeni enterijeri ne bi bili isti.

Duh vremena se mijenja i Rosenthal sa svojim dizajnerima odgovara na ovu promjenu prateći put od imitacije starih vremena do našeg vremena. Od polovine prošlog vijeka, Rosenthal je iskoračio ispred ostalih proizvođača, započevši saradnju sa znamenitim dizajnerima i umjetnicima širom svijeta. U posebno opremljenim ateljeima i studijima, stvaraju se formule za najljepše modele porcelana, posebne dekoracije, vode se intenzivni razgovori za dizajn i izradu stakla.

Najpoznatiju saradnju započinje godine 1995 sa poznatom dizajnerskom kućom Versace. Rosenthal sa svojom internacionalnom reputacijom za ujedinjenje tradicije i inovacije, te Versace sa svojim jedinstvenim i skupocjenim stilom, nepogrešivim i ekspresivnim, razvijaju elegantne, luksuzne i uvijek zanimljive kolekcije, ultramoderne palete boja i eksplozije imaginacije.

© 2012 EMA de IR d.o.o. Suffusion theme by Sayontan Sinha